WordPress Security How To
Posted By Gregory

De locatie van de WP Cerber-map wijzigen


English version: Changing the location of the WP Cerber directory


WP Cerber gebruikt zijn eigen map om in quarantaine geplaatste bestanden, diagnostische logs en tijdelijke bestanden op te slaan die zijn gemaakt en verwijderd door de integriteits- en malwarescanner . Standaard wordt deze map aangemaakt als een verborgen submap binnen de WordPress-uploadmap en wordt beschermd door een .htaccess-bestand.

Sinds WP Cerber 9.5.3 kun je de locatie ervan wijzigen naar een veiligere plaats door een PHP-constante te gebruiken. Om dit te doen, moet je de PHP-constante CERBER_FOLDER_PATH definiëren in het wp-config.php bestand. Vermijd het gebruik van het function.php-bestand in de actieve themamap voor het definiëren van de constante.

Opmerking: WP Cerber maakt zijn map aan als een submap binnen het opgegeven pad.

Je hebt drie methoden om een nieuwe locatie te definiëren: een absoluut pad, een pad relatief ten opzichte van de WordPress-thuismap of een traversal-pad boven de WordPress-thuismap. Laten we die methoden afzonderlijk bekijken.

Een absoluut pad gebruiken

Deze methode is over het algemeen veilig als de nieuwe locatie niet toegankelijk is via internet, maar het kan zijn dat het gedefinieerde pad moet worden bijgewerkt nadat de website is verplaatst. Het pad begint met een mapscheidingsteken, meestal '/' op de meeste WordPress-hostingplatforms. Hier is een voorbeeld:

define( 'CERBER_FOLDER_PATH', ' /var/www/my-secure-path/ ' );

Een traversal-pad gebruiken ten opzichte van de WordPress-thuismap

Het is een aanbevolen compromis tussen beveiliging en compatibiliteit als u de website gaat verhuizen. Het pad begint met twee stippen. Hier is een voorbeeld:

define( 'CERBER_FOLDER_PATH', ' ../my-secure-path/ ' );

Een pad gebruiken dat relatief is aan de WordPress-thuismap

Hoewel het een minder veilige methode is, is deze volledig compatibel met elke nieuwe locatie van de website als u de website gaat verplaatsen, omdat de map zich in de WordPress-map bevindt. Het pad begint niet met een mapscheidingsteken of twee punten. Hier is een voorbeeld:

define( 'CERBER_FOLDER_PATH', ' my-secure-path/ ' );

Nadat u het pad heeft gedefinieerd, wordt het weergegeven op het tabblad Diagnostiek in de sectie WP Cerber Constants.

The value of WP Cerber constants

The values of WP Cerber constants

Hoe een bestaande WP Cerber-map te verplaatsen

Wanneer u de constante definieert, wordt een bestaande WP Cerber-map en de inhoud ervan niet automatisch verplaatst. Als u de map wilt verplaatsen en de inhoud ervan intact wilt houden, volgt u deze stappen in de aangegeven volgorde:

  1. Zoek de bestaande WP Cerber-map. Standaard bevindt het zich in de map WordPress-uploads. De naam van de map WP Cerber wordt weergegeven op het tabblad Diagnostiek . De mapnaam begint altijd met "wp-cerber-", gevolgd door een willekeurige tekenreeks, bijvoorbeeld wp-cerber-6P8QNB3U7TAWH1ZGS .
  2. Kopieer de volledige WP Cerber-map naar de nieuwe locatie met behulp van bestandsbeheer in uw hostingcontrolepaneel of een SFTP-client.
  3. Definieer de constante met het pad naar de nieuwe locatie.
  4. Verwijder de WP Cerber-map op de oude locatie.

Laatste opmerkingen

Het is essentieel om ervoor te zorgen dat er geen directe toegang is tot de WP Cerber-map binnen het nieuwe pad vanaf internet; anders heeft het definiëren van een nieuw pad geen zin.

Zorg ervoor dat het gedefinieerde pad zich niet in een regelmatig opgeschoonde tijdelijke map bevindt; Anders kunt u uw in quarantaine geplaatste bestanden en diagnostische logbestanden kwijtraken.

Gebruik het function.php-bestand in de actieve themamap niet om de constante te definiëren.


I'm a team lead in Cerber Tech. I'm a software & database architect, WordPress - PHP - SQL - JavaScript developer. I started coding in 1993 on IBM System/370 (yeah, that was amazing days) and today software engineering at Cerber Tech is how I make my living. I've taught to have high standards for myself as well as using them in developing software solutions.

View Comments
There are currently no comments.