Help

Mijn aangepaste 404-pagina werkt niet


English version: My custom 404 page does not work


Wanneer u configureert hoe WP Cerber ongeautoriseerde toegang tot de standaard inlogpagina en uw WordPress-dashboard blokkeert, kunt u selecteren hoe u de 404-pagina's voor die locaties wilt weergeven. Het kan een eenvoudige, duidelijke 404-pagina zijn of een aangepaste 404-pagina die is opgemaakt en weergegeven door het actieve thema of zelfs een visuele WordPress-paginabuilder.

Helaas zijn niet alle 404-pagina's die zijn gegenereerd door visuele paginabouwers compatibel met WP Cerber. In dergelijke gevallen is de enige optie die u heeft, het selecteren van "Eenvoudige 404-pagina weergeven". Deze pagina is niet elegant zoals het kan zijn in het geval dat u deze volgens uw thema weergeeft, maar in de overgrote meerderheid van de gevallen rendert WP Cerber 404 pagina's voor bots en cybercriminelen wanneer ze proberen toegang te krijgen tot verboden gebieden op uw website. Met de juiste websitenavigatie en menu's op hun plaats, zien uw klanten en websitebezoekers deze 404-pagina nooit of zien deze zelden.

Waarom de eenvoudige 404-pagina beter is

Het gebruik van een standaard 404-pagina is een betere optie in termen van prestaties wanneer uw website wordt aangevallen. Als het gaat om het weergeven van een mooie 404-pagina voor een af en toe verloren bezoeker, verbruikt het niet veel serverbronnen, omdat bezoekers niet altijd verdwaald raken.

We hebben echter een andere situatie wanneer de website wordt blootgesteld aan een massale hackeraanval met talloze kwaadaardige verzoeken. Bijvoorbeeld een brute-force of een denial-of-service-aanval . Voor elk van deze verzoeken laadt WP Cerber uw actieve WordPress-thema en, indien geïnstalleerd, een visuele paginabuilder om een mooie 404-pagina weer te geven en te laten zien aan cybercriminelen en aanvallende bots. Die pogingen om in te breken op uw website kunnen uw webserver gemakkelijk op de knieën brengen.

Een ander voordeel van het gebruik van eenvoudige 404-pagina's is een betere beveiliging, omdat het voor aanvallers moeilijker wordt om informatie te achterhalen over welke software en beveiligingsmechanismen precies op de website worden gebruikt en hoe ze op een minder gecompliceerde manier kunnen worden omzeild.

Daarom configureren we voor al onze webprojecten WP Cerber om een eenvoudige 404-pagina te gebruiken.


I'm a team lead in Cerber Tech. I'm a software & database architect, WordPress - PHP - SQL - JavaScript developer. I started coding in 1993 on IBM System/370 (yeah, that was amazing days) and today software engineering at Cerber Tech is how I make my living. I've taught to have high standards for myself as well as using them in developing software solutions.

View Comments
There are currently no comments.