Help

Mijn aangepaste 404-pagina werkt niet


English version: My custom 404 page does not work


Wanneer u configureert hoe WP Cerber ongeautoriseerde toegang tot de standaard inlogpagina en uw WordPress-dashboard blokkeert, kunt u selecteren hoe u de 404-pagina's voor die locaties wilt weergeven. Het kan een eenvoudige, gewone 404-pagina zijn of een aangepaste 404-pagina die is vormgegeven en weergegeven door het actieve thema of een visuele WordPress-paginabuilder.

Helaas zijn niet alle 404-pagina's die door visuele paginabuilders zijn gegenereerd, compatibel met WP Cerber. In dergelijke gevallen is de enige optie die u heeft de optie "Eenvoudige 404-pagina weergeven". Doe dit in het gedeelte "Sitespecifieke instellingen" op het tabblad "Hoofdinstellingen".

Deze pagina is niet elegant zoals het kan zijn in het geval van weergave door uw thema, maar in de overgrote meerderheid van de gevallen geeft WP Cerber 404 pagina's weer voor bots en cybercriminelen wanneer ze toegang proberen te krijgen tot verboden gebieden op uw website. Met de juiste websitenavigatie en menu's zien uw klanten en websitebezoekers deze 404-pagina nooit of zelden.

Waarom de eenvoudige 404-pagina beter is

Het gebruik van een standaard 404-pagina is de betere optie in termen van prestaties wanneer uw website wordt aangevallen.

Als het gaat om het weergeven van een mooie 404-pagina voor een bezoeker die af en toe verdwaalt, verbruikt dit niet veel serverbronnen, aangezien bezoekers niet altijd verdwalen. We hebben echter een andere situatie wanneer de website wordt aangevallen door een massale hacker met talloze kwaadaardige verzoeken.

Bijvoorbeeld een brute force- of een denial-of-service-aanval . Voor elk van die verzoeken laadt WP Cerber je actieve WordPress-thema en, als het is geïnstalleerd, een visuele paginabuilder om de mooie 404-pagina weer te geven en te laten zien aan cybercriminelen en aanvallende bots. Die pogingen om in te breken op uw website kunnen uw webserver gemakkelijk op de knieën krijgen.

Een ander voordeel van het gebruik van eenvoudige 404-pagina's is een betere beveiliging, omdat het voor aanvallers moeilijker wordt om informatie te achterhalen over welke software en beveiligingsmechanismen precies op de website worden gebruikt en hoe ze deze op een minder gecompliceerde manier kunnen omzeilen.

Daarom configureren we voor al onze webprojecten WP Cerber om een eenvoudige 404-pagina te gebruiken.


I'm a team lead in Cerber Tech. I'm a software & database architect, WordPress - PHP - SQL - JavaScript developer. I started coding in 1993 on IBM System/370 (yeah, that was amazing days) and today software engineering at Cerber Tech is how I make my living. I've taught to have high standards for myself as well as using them in developing software solutions.

View Comments
There are currently no comments.