Help
Posted By Gregory

De grootte van de database is groot en het blijft groeien


English version: The size of database is big and it keeps growing


De plug-in gebruikt een reeks geplande taken om de databasetabellen te onderhouden. Technisch gezien betekent dit dat onderhoudstaken regelmatig worden uitgevoerd met WordPress cron-taken. Naast andere taken is er een taak die de database-tabellen van de plug-in opschoont en optimaliseert.

In zeldzame gevallen worden geplande achtergrondtaken niet goed uitgevoerd en de grootte van de databasetabellen groeit ongecontroleerd. Om de status van de taken te controleren en ervoor te zorgen dat alle taken worden uitgevoerd zoals gepland, doet u het volgende.

  1. Klik op het WP Cerber-beheerdersmenu en ga naar de pagina Tools
  2. Klik op het tabblad Diagnostiek
  3. Blader omlaag naar het gedeelte "Onderhoudstaken"

Je zou een soortgelijke status moeten zien

The status of Cerber's scheduled cron tasks

The status of Cerber’s maintenance tasks is OK.

Als u een fout ziet zoals "Taak is nooit uitgevoerd", betekent dit dat er een probleem is met het uitvoeren van geplande cron-taken op uw WordPress. Er zijn twee opties.

Als u geen externe cron-service hebt geconfigureerd , wat in de meeste gevallen waar is, is een van de mogelijke oplossingen om de volgende regel toe te voegen aan het bestand wp-config.php :

define( 'ALTERNATE_WP_CRON', true );

Als u (of uw hostingprovider) een externe cron-service hebt geconfigureerd , ziet u de melding: "Opmerking: het interne WordPress cron-startprogramma is uitgeschakeld op deze site.". In dit geval worden problemen met onderhoudstaken veroorzaakt door de externe cron-service die niet werkt en worden er geen speciale HTTP-aanvragen naar de website verzonden (of worden er geen berichten verzonden). In dit geval moet u uw hostingprovider om hulp vragen.

PS Normaal gesproken is de interne cron uitgeschakeld door de volgende regel toe te voegen aan het bestand wp-config.php:

define( 'DISABLE_WP_CRON', true );


I'm a team lead in Cerber Tech. I'm a software & database architect, WordPress - PHP - SQL - JavaScript developer. I started coding in 1993 on IBM System/370 (yeah, that was amazing days) and today software engineering at Cerber Tech is how I make my living. I've taught to have high standards for myself as well as using them in developing software solutions.

View Comments
There are currently no comments.