Help
Posted By Gregory

De omvang van de database is groot en blijft groeien


English version: The size of database is big and it keeps growing


De plug-in gebruikt een reeks geplande taken om de databasetabellen te onderhouden. Technisch gezien betekent dit dat onderhoudstaken regelmatig worden uitgevoerd met behulp van WordPress-cronjobs. Naast andere taken is er een taak die de databasetabellen van de plug-in opschoont en optimaliseert.

In zeldzame gevallen worden geplande achtergrondtaken niet correct uitgevoerd en groeit de omvang van de databasetabellen ongecontroleerd. Om de status van de taken te controleren en ervoor te zorgen dat alle taken worden uitgevoerd zoals gepland, doet u het volgende.

  1. Klik op het WP Cerber-beheermenu en ga naar de pagina Tools
  2. Klik op het tabblad Diagnostiek
  3. Scrol omlaag naar het gedeelte 'Onderhoudstaken'

U zou een status moeten zien die vergelijkbaar is met deze

The status of Cerber's scheduled cron tasks

The status of Cerber’s maintenance tasks is OK.

Als u een foutmelding ziet zoals 'Taak is nooit uitgevoerd', betekent dit dat er een probleem is met het uitvoeren van geplande cron-taken op uw WordPress. Er zijn twee opties.

Als je geen externe cron service hebt geconfigureerd , wat in de meeste gevallen waar is, is een van de mogelijke oplossingen het toevoegen van de volgende regel aan het wp-config.php bestand:

define( 'ALTERNATE_WP_CRON', true );

Als u (of uw hostingprovider) een externe cron-service heeft geconfigureerd , ziet u de melding: "Let op: de interne WordPress cron-launcher is uitgeschakeld op deze site." In dit geval worden eventuele problemen met onderhoudstaken veroorzaakt doordat de externe cron-service niet werkt en geen speciale HTTP-verzoeken naar de website verzendt (of gestopt is). In dit geval dient u uw hostingprovider om hulp te vragen.

PS Normaal gesproken wordt de interne cron uitgeschakeld door de volgende regel toe te voegen aan het wp-config.php-bestand:

define( 'DISABLE_WP_CRON', true );


I'm a team lead in Cerber Tech. I'm a software & database architect, WordPress - PHP - SQL - JavaScript developer. I started coding in 1993 on IBM System/370 (yeah, that was amazing days) and today software engineering at Cerber Tech is how I make my living. I've taught to have high standards for myself as well as using them in developing software solutions.

View Comments
There are currently no comments.