Help
Posted By Gregory

De omvang van de database is groot en blijft groeien


English version: The size of database is big and it keeps growing


De plug-in gebruikt een reeks geplande taken om de databasetabellen bij te houden. Technisch gezien betekent dit dat onderhoudstaken regelmatig worden uitgevoerd door WordPress cron jobs te gebruiken. Er is onder andere een taak die de databasetabellen van de plug-in opschoont en optimaliseert.

In zeldzame gevallen worden geplande achtergrondtaken niet correct uitgevoerd en neemt de omvang van de databasetabellen ongecontroleerd toe. Ga als volgt te werk om de status van de taken te controleren en ervoor te zorgen dat alle taken worden uitgevoerd zoals gepland.

  1. Klik op het WP Cerber admin-menu en ga naar de Tools-pagina
  2. Klik op het tabblad Diagnostiek
  3. Scrol omlaag naar het gedeelte 'Onderhoudstaken'

U zou een soortgelijke status moeten zien

The status of Cerber's scheduled cron tasks

The status of Cerber’s maintenance tasks is OK.

Als je een foutmelding ziet zoals "Taak is nooit uitgevoerd", betekent dit dat er een probleem is met het uitvoeren van geplande cron-taken op je WordPress. Er zijn twee opties.

Als je geen externe cron-service hebt geconfigureerd , wat in de meeste gevallen het geval is, is een van de mogelijke oplossingen het toevoegen van de volgende regel aan het bestand wp-config.php :

define( 'ALTERNATE_WP_CRON', true );

Als u (of uw hostingprovider) een externe cron-service heeft geconfigureerd , ziet u de melding: "Opmerking: de interne WordPress cron-launcher is uitgeschakeld op deze site.". In dit geval worden eventuele problemen met onderhoudstaken veroorzaakt door de externe cron-service die niet werkt en geen speciale HTTP-verzoeken naar de website verzendt (of stopt met verzenden). In dit geval dient u uw hostingprovider om hulp te vragen.

PS Normaal gesproken wordt de interne cron uitgeschakeld door de volgende regel toe te voegen aan het bestand wp-config.php:

define( 'DISABLE_WP_CRON', true );


I'm a team lead in Cerber Tech. I'm a software & database architect, WordPress - PHP - SQL - JavaScript developer. I started coding in 1993 on IBM System/370 (yeah, that was amazing days) and today software engineering at Cerber Tech is how I make my living. I've taught to have high standards for myself as well as using them in developing software solutions.

View Comments
There are currently no comments.