Security Blog
Posted By Gregory

Cerber Security Scanner Settings


English version: Configuring the WP Cerber scanner settings


Cerber Security Scanner is een geavanceerde en krachtige tool die elk bestand en elke map op een website inspecteert op sporen van malware en backdoors , gewijzigde en nieuwe verdachte bestanden. De scanner verifieert de integriteit van WordPress, plug-ins en thema's en voorkomt dat deze worden geïnfecteerd met onvoorziene malware. Laten we de scannerinstellingen eens bekijken.

Malware Scanner Settings

Default Settings for Malware Scanner

Aangepaste handtekeningen

Met aangepaste handtekeningen kunt u uw eigen extra scansignaturen toevoegen. Ze zullen door de scanner worden gebruikt tijdens de PHP-codebeoordeling voor elk bestand dat PHP-code bevat.

Ongewenste bestandsextensies

Gebruik het veld Ongewenste bestandsextensies om een reeks bestandsextensies op te geven waarmee u bestanden met dergelijke uitbreidingen in de scanresultaten kunt zoeken en opnemen.

Directories om uit te sluiten

Als u bepaalde mappen van een scan wilt uitsluiten, voegt u deze toe aan het tekstveld Directories om uit te sluiten . Gebruik deze instelling met de nodige voorzichtigheid omdat de scanner alle bestanden in deze mappen zal negeren en malware mogelijk onopgemerkt blijft. Geef mappen op met volledige (absolute) paden of relatief ten opzichte van de hoofdmap van WordPress. Als u bijvoorbeeld een andere WordPress-installatie in de submap hebt, voert u eenvoudig de naam van de submap in, de plug-ins breiden de gegeven naam automatisch uit naar het volledige pad.

Als u een directory invoert die niet bestaat, verwijdert de plug-in deze uit de lijst.

Monteer nieuwe bestanden en monitor gewijzigde bestanden

Als u deze opties inschakelt, zoekt de scanner naar nieuwe en gewijzigde bestanden in alle websitemap en neemt deze alle gevonden bestanden in het rapport op. Voor het controleren van bestandswijzigingen gebruikt de scanner het SHA-256-algoritme. Het wordt aanbevolen om beide opties ingeschakeld te hebben.

Scan tijdelijke map en Scan sessie map

Tijdelijke map scannen en map Scan-sessie moet worden ingeschakeld omdat er daar malware kan zijn. U moet alleen het scannen van deze mappen uitschakelen als de scanner ze niet kan verwerken vanwege beperkingen en beperkingen van het hostingplatform.

Verwijder in quarantaine geplaatste bestanden na x dagen

Als u een bestand op de pagina met scanresultaten verwijdert, wordt het verplaatst naar een verborgen quarantainemap. De plug-in ruimt deze quarantainemap automatisch op en verwijdert bestanden volledig na het opgegeven aantal dagen sinds de datum van een scan.

Lees meer over de malwarescanner:

Hoe Cerber Security Scanner voor WordPress te gebruiken

Geautomatiseerde terugkerende scans en e-mailrapportage voor WordPress

Wat Cerber Security Scanner scant en detecteert


I'm a team lead in Cerber Tech. I'm a software & database architect, WordPress - PHP - SQL - JavaScript developer. I started coding in 1993 on IBM System/370 (yeah, that was amazing days) and today software engineering at Cerber Tech is how I make my living. I've taught to have high standards for myself as well as using them in developing software solutions.

View Comments