Security Blog

Automatisch opschonen van malware en verdachte bestanden


English version: Automatic cleanup of malware and suspicious files


Deze krachtige functie verwijdert trojans, virussen, backdoors en andere malware automatisch en herstelt geïnfecteerde bestanden. Cerber Security Professional scant de website op uurbasis en verwijdert malware die onmiddellijk de beste beveiliging tegen bedreigingen biedt.

Automatische opschoning van malware

Als de malwarescanner tijdens een geplande scan schadelijke bestanden detecteert, worden automatisch bestanden verwijderd die naar de quarantaine worden verplaatst. Standaard is deze functie uitgeschakeld. Het wordt geadviseerd om het in te schakelen zoals hieronder getoond.

Automatisch bestandsherstel

Als de malwarescanner veranderingen in de WordPress-bestanden en -plug-ins detecteert, worden deze automatisch hersteld. Net als bij het automatisch verwijderen van kwaadaardige bestanden, slaat de scanner een kopie van het herstelde bestand op in de quarantaine en toont deze in een e-mailrapport.

Automatic cleanup of malware and suspicious files by scanner

Automatic cleanup of malware and suspicious files by scanner

Dit automatische verwijderingsbeleid wordt aan het einde van elke geplande scan afgedwongen op basis van de resultaten. De lijst met bestanden die moet worden verwijderd, is afhankelijk van de scannerinstellingen.

De plug-in verwijdert alleen bestanden met schadelijke inhoud van verdachte of verdachte code.

Alle gedetecteerde kwaadaardige en verdachte bestanden worden verplaatst naar de quarantaine.

Hoe automatisch verwijderde bestanden te herstellen

Om een of meer bestanden vanuit het WordPress-dashboard te herstellen, gaat u naar de beheerderspagina Quarantaine . Het bevindt zich onder het menu-item Site-integriteit. Zoek de bestandsnaam in de kolom Bestand en klik op Herstellen in de kolom Actie. Het bestand wordt op de oorspronkelijke locatie hersteld.

Als u een bestand handmatig wilt herstellen, moet u bestandsbeheer gebruiken in uw configuratiescherm voor hosting. Alle verwijderde bestanden worden opgeslagen in een speciale quarantainemap. De locatie van de map wordt weergegeven op de pagina Tools / Diagnostic-beheer. De oorspronkelijke naam en locatie van een verwijderd bestand worden opgeslagen in een .restore- bestand. Het is een tekstbestand. Open het in een browser of bestandsviewer, zoek de bestandsnaam op die je wilt herstellen in een lijst met verwijderde bestanden en kopieer het bestand terug naar zijn locatie door de oorspronkelijke naam en locatie van het bestand te gebruiken.

Is het mogelijk dat de scanner vitale bestanden per ongeluk verwijdert?

Nee. Het is beperkt door het ontwerp. De scanner heeft uitgebreide algoritmen om te herkennen of een bestand deel uitmaakt van WordPress, een plug-in of een thema. Er is slechts één uitzondering als een andere plug-in of een thema de map uploads gebruikt om enkele uitvoerbare codebestanden op te slaan. Meestal bevatten die bestanden geen schadelijke code, maar de scanner toont ze als Problemen met lage ernst omdat het niet normaal is om daar uitvoerbare codebestanden te hebben. Waarom? De map WordPress uploads is bedoeld voor het opslaan van mediabestanden zoals afbeeldingen, video's, documenten, enz.

Om u dergelijke plug-ins veilig te laten gebruiken, zijn er drie niveaus van ernst die u kunt instellen voor het opruimen van de map met uploads. Als een bestand is gemarkeerd als ernstig probleem, betekent dit dat het schadelijke code bevat en moet worden verwijderd. Als u dergelijke plug-ins niet gebruikt, moet u alle drie de opties voor het verwijderen van bestanden in de mappen voor uploads inschakelen.

Als schadelijke bestanden zijn gedetecteerd en verwijderd, wordt de lijst met verwijderde bestanden in elk e-mailrapport weergegeven.


I'm a team lead in Cerber Tech. I'm a software & database architect, WordPress - PHP - SQL - JavaScript developer. I started coding in 1993 on IBM System/370 (yeah, that was amazing days) and today software engineering at Cerber Tech is how I make my living. I've taught to have high standards for myself as well as using them in developing software solutions.

View Comments
There are currently no comments.