Security Blog

Automatisch opschonen van malware en verdachte bestanden


English version: Automatic cleanup of malware and suspicious files


Deze krachtige functie verwijdert automatisch Trojaanse paarden, virussen, achterdeurtjes en andere malware en herstelt geïnfecteerde bestanden. Cerber Security Professional scant de website elk uur en verwijdert malware onmiddellijk, waardoor de beste bescherming tegen bedreigingen in zijn klasse wordt geboden.

Automatische opschoning van malware

Als de malwarescanner schadelijke bestanden detecteert tijdens een geplande scan , worden de bestanden automatisch verwijderd en naar de quarantaine verplaatst. Deze functie is standaard uitgeschakeld. Het wordt aanbevolen om het in te schakelen zoals hieronder weergegeven.

Automatisch bestandsherstel

Als de malwarescanner wijzigingen in de WordPress-bestanden en plug-ins detecteert, worden deze automatisch hersteld. Net als bij het automatisch verwijderen van kwaadaardige bestanden, bewaart de scanner een kopie van het herstelde bestand in quarantaine en toont deze in een e-mailrapport.

Automatic cleanup of malware and suspicious files by scanner

Automatic cleanup of malware and suspicious files by scanner

Dit automatische verwijderingsbeleid wordt aan het einde van elke geplande scan afgedwongen op basis van de resultaten. De lijst met te verwijderen bestanden is afhankelijk van de scannerinstellingen. Let op het volgende:

  • WP Cerber verwijdert alleen bestanden met een kwaadaardige of verdachte codelading.
  • Alle gedetecteerde kwaadaardige en verdachte bestanden worden in Quarantaine geplaatst.

Hoe automatisch verwijderde bestanden te herstellen

Ga naar de quarantainebeheerpagina om een of meer bestanden te herstellen vanuit het WordPress-dashboard. Het bevindt zich onder het menu-item Site-integriteit. Zoek de bestandsnaam in de kolom Bestand en klik op Herstellen in de kolom Actie. Het bestand wordt op de oorspronkelijke locatie teruggezet.

Om een bestand handmatig te herstellen, moet u een bestandsbeheerder gebruiken in uw hostingcontrolepaneel. Alle verwijderde bestanden worden opgeslagen in een speciale quarantainemap. De locatie van de map wordt weergegeven op de beheerpagina Tools / Diagnostic. De oorspronkelijke naam en locatie van een verwijderd bestand worden opgeslagen in een .restore- bestand. Het is een tekstbestand. Open het in een browser of een bestandsviewer, zoek de bestandsnaam die u nodig hebt om te herstellen in een lijst met verwijderde bestanden en kopieer het bestand terug naar zijn locatie door de originele naam en locatie van het bestand te gebruiken.

Is het mogelijk dat de scanner vitale bestanden per ongeluk verwijdert?

Nee. Het is beperkt door het ontwerp. De scanner heeft uitgebreide algoritmen om te herkennen of een bestand onderdeel is van WordPress, een plug-in of een thema. Er is slechts één uitzondering als een andere plug-in of een thema de uploadmap gebruikt om enkele van de uitvoerbare codebestanden op te slaan. Meestal bevatten deze bestanden geen kwaadaardige code, maar de scanner toont ze als problemen met een lage ernst , omdat het niet normaal is om daar uitvoerbare codebestanden te hebben. Waarom? De uploadmap van WordPress is bedoeld om te worden gebruikt voor het opslaan van mediabestanden zoals afbeeldingen, video's, documenten, enz.

Om u dergelijke plug-ins veilig te laten gebruiken, zijn er drie niveaus van ernst die u kunt instellen voor het opschonen van de uploadmap. Als een bestand is gemarkeerd als een probleem met een hoge ernst , betekent dit dat het schadelijke code bevat en moet worden verwijderd. Als u dergelijke plug-ins niet gebruikt, moet u alle drie de opties inschakelen voor het verwijderen van bestanden in de uploadmappen.

Als er schadelijke bestanden zijn gedetecteerd en verwijderd, wordt de lijst met verwijderde bestanden in elk e-mailrapport weergegeven.

Lees meer over de malwarescanner

Hoe Cerber Security Scanner voor WordPress te gebruiken

Wat Cerber Security Scanner scant en detecteert

Geautomatiseerde terugkerende scans en e-mailrapportage voor WordPress

Cerber Security Scanner Settings uitgelegd

Problemen met malwarescanners oplossen


I'm a team lead in Cerber Tech. I'm a software & database architect, WordPress - PHP - SQL - JavaScript developer. I started coding in 1993 on IBM System/370 (yeah, that was amazing days) and today software engineering at Cerber Tech is how I make my living. I've taught to have high standards for myself as well as using them in developing software solutions.

View Comments
There are currently no comments.