Security Blog

Automatische opschoning van malware en verdachte bestanden


English version: Automatic cleanup of malware and suspicious files


Deze krachtige functie verwijdert automatisch trojaanse paarden, virussen, backdoors en andere malware en herstelt geïnfecteerde bestanden. Cerber Security Professional scant de website elk uur en verwijdert malware onmiddellijk, waardoor de beste bescherming tegen bedreigingen wordt geboden.

Automatische opschoning van malware

Als de malwarescanner tijdens een geplande scan schadelijke bestanden detecteert, worden bestanden automatisch verwijderd en in quarantaine geplaatst. Deze functie is standaard uitgeschakeld. Het wordt aangeraden om het in te schakelen zoals hieronder weergegeven.

Automatisch bestandsherstel

Als de malwarescanner wijzigingen in de WordPress-bestanden en plug-ins detecteert, worden deze automatisch hersteld. Net als bij het automatisch verwijderen van kwaadaardige bestanden, slaat de scanner een kopie van het herstelde bestand op in de quarantaine en toont deze in een e-mailrapport.

Automatic cleanup of malware and suspicious files by scanner

Automatic cleanup of malware and suspicious files by scanner

Dit automatische verwijderingsbeleid wordt aan het einde van elke geplande scan afgedwongen op basis van de resultaten. De lijst met te verwijderen bestanden is afhankelijk van de scannerinstellingen. Let op het volgende:

  • WP Cerber verwijdert alleen bestanden met schadelijke of verdachte code.
  • Alle gedetecteerde schadelijke en verdachte bestanden worden in quarantaine geplaatst.

Hoe automatisch verwijderde bestanden te herstellen

Om een of meer bestanden vanuit het WordPress-dashboard te herstellen, gaat u naar de quarantainebeheerpagina . Het bevindt zich onder het menu-item Site-integriteit. Zoek de bestandsnaam in de kolom Bestand en klik op Herstellen in de kolom Actie. Het bestand wordt teruggezet naar de oorspronkelijke locatie.

Om een bestand handmatig te herstellen, moet u een willekeurige bestandsbeheerder in uw hostingconfiguratiescherm gebruiken. Alle verwijderde bestanden worden opgeslagen in een speciale quarantainemap. De locatie van de map wordt weergegeven op de beheerderspagina Hulpprogramma's / Diagnostiek. De oorspronkelijke naam en locatie van een verwijderd bestand worden opgeslagen in een .restore -bestand. Het is een tekstbestand. Open het in een browser of een bestandsviewer, zoek de bestandsnaam die u nodig hebt om te herstellen in een lijst met verwijderde bestanden en kopieer het bestand terug naar zijn locatie door de oorspronkelijke naam en locatie van het bestand te gebruiken.

Is het mogelijk dat de scanner vitale bestanden per ongeluk verwijdert?

Nee. Het is beperkt door het ontwerp. De scanner heeft uitgebreide algoritmen om te herkennen of een bestand deel uitmaakt van WordPress, een plug-in of een thema. Er is slechts één uitzondering als een andere plug-in of een thema de uploadmap gebruikt om enkele van zijn uitvoerbare codebestanden op te slaan. Meestal bevatten die bestanden geen schadelijke code, maar de scanner toont ze als problemen met een lage ernst , omdat het niet normaal is om daar uitvoerbare codebestanden te hebben. Waarom? De map WordPress-uploads is bedoeld om te worden gebruikt voor het opslaan van mediabestanden zoals afbeeldingen, video's, documenten, enz.

Om u dit soort plug-ins veilig te laten gebruiken, zijn er drie niveaus van ernst die u kunt instellen voor het opschonen van de map met uploads. Als een bestand is gemarkeerd als probleem met hoge ernst , betekent dit dat het schadelijke code bevat en moet worden verwijderd. Als u dergelijke plug-ins niet gebruikt, moet u alle drie de opties voor het verwijderen van bestanden in de uploadmappen inschakelen.

Als schadelijke bestanden zijn gedetecteerd en verwijderd, wordt de lijst met verwijderde bestanden weergegeven in elk e-mailrapport.

Meer weten over de malwarescanner

Cerber Security Scanner voor WordPress gebruiken

Wat Cerber Security Scanner scant en detecteert

Geautomatiseerde terugkerende scans en e-mailrapportage voor WordPress

Cerber Security Scanner-instellingen uitgelegd

Problemen met malwarescanners oplossen


I'm a team lead in Cerber Tech. I'm a software & database architect, WordPress - PHP - SQL - JavaScript developer. I started coding in 1993 on IBM System/370 (yeah, that was amazing days) and today software engineering at Cerber Tech is how I make my living. I've taught to have high standards for myself as well as using them in developing software solutions.

View Comments
There are currently no comments.