WordPress Security How To
WordPress Security How To

Hoe het opzetten van reCAPTCHA

Hoe reCAPTCHA in te stellen voor WordPress- en WooCommerce-registratie, wachtwoord en aanmeldingsformulieren opnieuw instellen. Stop spamcommentaar met onzichtbare reCAPTCHA.


English version: How to set up reCAPTCHA


Wat is reCAPTCHA en hoe werkt het?

reCaptcha by Google

reCaptcha widget by Google

reCAPTCHA is een menselijk verificatiemechanisme dat door Google werd aangemaakt en onderhouden als een gratis antispamservice.

Wanneer u reCAPTCHA inschakelt voor een formulier op uw website, worden een paar JavaScript-scripts van de servers van Google geladen telkens wanneer een webpagina met het formulier wordt weergegeven. Als u de zichtbare versie hebt ingeschakeld, wordt in die scripts een reCAPTCHA-widget in het formulier weergegeven. Met onzichtbare reCAPTCHA geven die scripts een reCAPTCHA-badge weer in de hoek van het scherm.

Telkens wanneer een gebruiker het formulier verzendt met reCAPTCHA, maakt de WP Cerber-plug-in een HTTP-aanvraag naar de server van Google om te controleren of het formulier is ingediend door een persoon en niet door een bot. Als de Google-server een negatief antwoord geeft: "Nee, het is een bot" , wordt verdere verwerking van het formulier onderbroken en ziet de gebruiker het bericht: FOUT: menselijke verificatie mislukt. Klik op het vierkantje in het reCAPTCHA-blok hieronder .

Trouwens: Waarom reCAPTCHA beschermt WordPress niet tegen een brute-force aanval .

Laten we reCAPTCHA instellen voor WordPress-formulieren

U kunt reCAPTCHA eenvoudig instellen op een website waarop de gratis WP Cerber Security- plug-in is geïnstalleerd. Maar voordat u reCAPTCHA op een website kunt gebruiken, moet u een sitesleutel en een geheime sleutel op de website van Google verkrijgen. Om de sleutels te krijgen, moet je een Google-account hebben.

Registreer uw website en ontvang beide sleutels hier: https://www.google.com/recaptcha/admin

Opmerking: als u een onzichtbare versie gaat gebruiken, moet u alleen een Sit-toets en een geheime sleutel voor de onzichtbare versie gebruiken en gebruiken.

  1. Nadat de sleutels voor u zijn gemaakt, gaat u naar de pagina reCAPTCHA-instellingen van de WP Cerber-plug-in.
  2. Kopieer de sleutels naar de juiste velden in de reCAPTCHA-instellingen.
  3. Schakel de selectievakjes in voor alle formulieren die u wilt verifiëren met reCAPTCHA.
  4. Zorg ervoor dat de reCAPTCHA-widget correct wordt weergegeven.
  5. Gedaan!

reCAPTCHA voor WooCommerce

Een belangrijke opmerking voor WooCommerce-gebruikers: u kunt niet twee zichtbare reCAPTCHA-widgets (voor twee formulieren) op dezelfde pagina inschakelen en gebruiken. Slechts één widget per pagina is toegestaan. Als u dus twee formulieren op dezelfde pagina heeft, kiest u slechts één, belangrijker formulier of gebruikt u de onzichtbare versie.

reCAPTCHA voor commentaarformulieren van WordPress

Als u de zichtbare reCAPTCHA-widget moet uitlijnen, gebruikt u de aangepaste CSS-stijl met de website Customizer.

  1. Om naar de WordPress Customizer te gaan, navigeert u naar Appearance / Customize menu vanuit uw WordPress-dashboard. U wordt rechtstreeks naar de Customizer-interface geleid, met uw themavoorbeeld aan de rechterkant en het Customizer-menu aan de linkerkant. Scroll naar beneden en klik
  2. Scroll naar beneden en klik op Aanvullende CSS .
  3. Voer de volgende CSS-code in om reCAPTCHA-widget aan de rechterkant uit te lijnen.

 #cerber-recaptcha > div { 
text-align: right;
width: auto !important;
height: auto !important;
}

Opmerking: bij het bewerken van de CSS-stijl in de site Customizer, worden uw wijzigingen automatisch toegepast op het voorbeeldvenster, maar deze worden pas feitelijk opgeslagen als u op de knop Opslaan & publiceren klikt.

Een geweldig alternatief voor reCAPTCHA

Cerber antispam- en botdetectiemotor is een geweldig alternatief voor Google reCAPTCHA . De engine beschermt het reactieformulier van WordPress en is in staat om alle contact- en registratieformulieren op een website te beschermen. Het is compatibel met vrijwel elke vorm. Getest met caldera-formulieren, zwaartekrachtformulieren, contactformulier 7, Ninja-formulieren, formidabele formulieren, snel beveiligd contactformulier, contactformulier door WPForms.

Problemen met reCAPTCHA oplossen

Controleer eerst het tabblad Activiteit. Als u het bericht ziet dat "reCAPTCHA-instellingen onjuist zijn", betekent dit dat uw sleutel en geheim niet correct zijn en niet zijn herkend door de Google-server.

Als het bericht "Request to the Google reCAPTCHA service failed" verschijnt, betekent dit dat uw webserver geen verbinding kan maken met externe servers. Vraag de hostingprovider naar dit probleem. Soms blokkeren hostingproviders uitgaande HTTP-verzoeken van websites.

Nadelen van reCAPTCHA

Sommige website-eigenaren hebben negatieve ervaringen met reCAPTCHA. Van tijd tot tijd krijgen we klachten over gebroken lay-out op een formulier. Soms is de lay-out van een pagina niet compatibel met stijlen van de reCAPTCHA-widget. Laat het ons weten als je zo'n onaangename ervaring hebt.

Let op

Hoewel Google deze service gratis aanbiedt, is deze eigenlijk niet helemaal gratis. Omdat Google een enorm bedrijf is en niet iets gratis aanbiedt. U moet dus iets terug betalen en in dit geval zult u een aantal delen, onbekend voor ons, details over uw browser en uw website.

De volgende uitleg is afkomstig van de website van Google. U kunt dit controleren wanneer u uw website registreert op de reCAPTCHA-servicepagina.

U erkent en begrijpt dat de reCAPTCHA API werkt door hardware- en software-informatie te verzamelen, zoals apparaat- en applicatiegegevens en de resultaten van integriteitscontroles, en die gegevens naar Google te verzenden voor analyse. In overeenstemming met sectie 3 (d) van de Servicevoorwaarden van Google API's gaat u ermee akkoord dat, als u de API's gebruikt, het uw verantwoordelijkheid is om de nodige kennisgevingen of toestemmingen te verstrekken voor het verzamelen en delen van deze gegevens met Google. Voor gebruikers in de Europese Unie moeten u en uw API-klant (en) voldoen aan het EU-beleid inzake gebruikersbetrokkenheid dat zich momenteel bevindt op

Hoe ziet reCAPTCHA eruit?

Soms zie je een beetje ingewikkelde grafische reCAPTCHA met een reeks afbeeldingen. Je moet geschikte afbeeldingen selecteren volgens de bovenstaande uitleg.

reCAPTCHA antispam plugin

reCAPTCHA for WordPress

reCAPTCHA antispam woocommerce

reCAPTCHA as anti-spam for WooCommerce

reCAPTCHA antispam WordPress

reCAPTCHA for WordPress comment form

reCAPTCHA plugin WooCommerce

reCAPTCHA plugin for WooCommerce

reCAPTCHA plugin WordPress

reCAPTCHA anti-spam plugin for WordPress


I'm a team lead in Cerber Tech. I'm a software & database architect, WordPress - PHP - SQL - JavaScript developer. I started coding in 1993 on IBM System/370 (yeah, that was amazing days) and today software engineering at Cerber Tech is how I make my living. I've taught to have high standards for myself as well as using them in developing software solutions.

View Comments