WordPress Security How To
Posted By Gregory

Inzendingen van spamformulieren bekijken


English version: How to view spam form submissions


Als u de anti-spambeveiliging van WP Cerber hebt ingeschakeld, beschermt de engine alle of geselecteerde formulieren op uw door WordPress aangedreven website en weigert pogingen om spam in te dienen. Maar hoe kunnen we ingediende formuliergegevens zien als een formulierinzending als spam is geĆÆdentificeerd? Het is mogelijk door de logboekmogelijkheden van Traffic Inspector te gebruiken.

Schakel het loggen in

Zorg er allereerst voor dat verkeersregistratie correct is ingeschakeld in de instellingen van Traffic Inspector.

  1. "Logging-modus" is niet ingesteld op "Logging uitgeschakeld"
  2. "Bewaar aanvraagvelden" is ingeschakeld

Wanneer nu een formulier wordt ingediend, worden alle formuliervelden opgeslagen in het Traffic Inspector-logboek en kunnen ze worden bekeken op de Live Traffic-logboekpagina door op "Details" in een geschikte rij te klikken.

Ingezonden formulieren bekijken

Om alle ingediende formulieren te bekijken, gaat u naar de Live Traffic-logpagina en klikt u op de kleine knop "Formulierinzendingen". Om ingediende formuliervelden te bekijken, beweegt u de muis over de rij en klikt u op de link "Details". Merk op dat het u alle formulierinzendingen laat zien, inclusief het WordPress-opmerkingenformulier. Gebruik de geavanceerde zoekfunctie om formulieren te bekijken die als spam zijn afgewezen.

Viewing submitted form fields in the WordPress traffic log

Viewing submitted form fields in the Traffic Inspector log

Alleen inzendingen van spamformulieren bekijken

Om alle geweigerde inzendingen van spamformulieren te bekijken, klikt u op de knop "Geavanceerd zoeken", selecteert u "Inzending van spamformulier geweigerd" in het veld "Activiteit" en klikt u op de knop "Zoeken" onder het zoekformulier. U ziet alle geregistreerde en geweigerde inzendingen van spamformulieren.

Viewing spam form submissions

Filtering out spam form submissions using the advanced search

Voorkom dat gevoelige gegevens in het logboek worden opgeslagen

Als een formulierveld bedoeld is om gevoelige of persoonlijke gegevens in te dienen, kunt u het opslaan van gegevens uit een dergelijk veld uitschakelen door de naam van het formulierveld toe te voegen aan de lijst "Deze formuliervelden maskeren". Nu, voordat formuliervelden in het logboek worden opgeslagen, worden echte veldwaarden vervangen door sterretjes. Hint: veldnamen worden weergegeven in de "Formuliervelden" secties in het Traffic Inspector-logboek.

Meer informatie over hoe om te gaan met persoonlijke gegevens in de logboeken vindt u in deze artikelen: Persoonlijke gegevens verwijderen uit de logboeken en Persoonlijke gegevens exporteren uit de logboeken .


I'm a team lead in Cerber Tech. I'm a software & database architect, WordPress - PHP - SQL - JavaScript developer. I started coding in 1993 on IBM System/370 (yeah, that was amazing days) and today software engineering at Cerber Tech is how I make my living. I've taught to have high standards for myself as well as using them in developing software solutions.

View Comments
There are currently no comments.