WordPress Security How To
Posted By Gregory

Hoe kan ik spam formulierinzendingen bekijken


English version: How to view spam form submissions


Als je de antispambeveiliging van WP Cerber hebt ingeschakeld, beschermt de engine alle of geselecteerde formulieren op je WordPress-website en weigert hij pogingen om spam in te dienen. Maar hoe kunnen we ingediende formuliergegevens zien als een formulierinzending als spam is geĆÆdentificeerd? Het is mogelijk door gebruik te maken van de logboekmogelijkheden van Traffic Inspector .

Logboekregistratie inschakelen

Zorg er allereerst voor dat verkeersregistratie correct is ingeschakeld in de instellingen van Traffic Inspector.

  1. "Logboekmodus" is niet ingesteld op "Logboekregistratie uitgeschakeld"
  2. "Bewaar verzoekvelden" is ingeschakeld

Wanneer nu een formulier wordt ingediend, worden alle formuliervelden opgeslagen in het Traffic Inspector-logboek en kunnen ze worden bekeken op de Live Traffic-logpagina door in een geschikte rij op "Details" te klikken.

Ingediende formulieren bekijken

Om alle ingediende formulieren te bekijken, gaat u naar de Live Traffic-logpagina en klikt u op de kleine knop "Formulierinzendingen". Om de ingediende formuliervelden te bekijken, beweegt u de muis over de rij en klikt u op de link "Details". Merk op dat het u alle formulierinzendingen toont, inclusief het WordPress-opmerkingenformulier. Gebruik de geavanceerde zoekfunctie om formulieren te bekijken die als spam zijn geweigerd.

Viewing submitted form fields in the WordPress traffic log

Viewing submitted form fields in the Traffic Inspector log

Alleen spamformulierinzendingen bekijken

Om alle geweigerde spamformulierinzendingen te bekijken, klikt u op de knop "Geavanceerd zoeken", selecteert u "Inzending spamformulier geweigerd" in het veld "Activiteit" en klikt u op de knop "Zoeken" onder het zoekformulier. U ziet alle geregistreerde en geweigerde spamformulierinzendingen.

Viewing spam form submissions

Filtering out spam form submissions using the advanced search

Voorkom dat gevoelige gegevens in het logboek worden opgeslagen

Als een formulierveld bedoeld is om gevoelige of persoonlijke gegevens in te dienen, kunt u het opslaan van gegevens uit zo'n veld uitschakelen door de naam van het formulierveld toe te voegen aan de lijst "Deze formuliervelden maskeren". Voordat formuliervelden in het logboek worden opgeslagen, worden nu echte veldwaarden vervangen door sterretjes. Hint: veldnamen worden weergegeven in de secties "Formuliervelden" in het Traffic Inspector-logboek.

Meer informatie over het omgaan met persoonlijke gegevens in de logboeken vindt u in deze artikelen: Persoonlijke gegevens uit de logboeken verwijderen en Persoonlijke gegevens uit de logboeken exporteren .


I'm a team lead in Cerber Tech. I'm a software & database architect, WordPress - PHP - SQL - JavaScript developer. I started coding in 1993 on IBM System/370 (yeah, that was amazing days) and today software engineering at Cerber Tech is how I make my living. I've taught to have high standards for myself as well as using them in developing software solutions.

View Comments
There are currently no comments.