Security Blog
Security Blog
Posted By Gregory

Het exporteren van persoonsgegevens uit logs


English version: Exporting personal data from logs


Afhankelijk van de configuratie tijdens zijn normale werking kan WP Cerber informatie verzamelen in de websitedatabase. Deze informatie kan worden beschouwd als persoonsgegevens in de zin van de toepasselijke privacywetgeving (zoals AVG ). Al die gegevens kunnen op verzoek van een gebruiker worden geëxporteerd of eenvoudig vanuit het WordPress-dashboard worden verwijderd , er zijn geen databasetools nodig.

Om een functie voor het exporteren van persoonlijke gegevens in WP Cerber te gebruiken, moet u deze inschakelen in de plug-in-instellingen. Ga naar de beheerpagina van het gebruikersbeleid en klik op het tabblad Algemeen. Ga naar het gedeelte Persoonlijke gegevens. Klik op Gegevensexport inschakelen en selecteer welk type gegevens uit de Cerber-logboeken u in de exportbestanden wilt opnemen. U moet deze instellingen configureren voordat u exportverzoeken verwerkt en exportbestanden maakt. Houd er rekening mee dat deze exportbestanden kunnen worden gedownload door iedereen met een downloadlink.

WordPress exportgegevens AVG

Met behulp van de WordPress-tool Persoonlijke gegevens exporteren

Zodra de export is ingeschakeld, kunt u de WordPress Export Personal Data-tool gebruiken die zich onder het menu Tools / Export Personal Data bevindt. Alle persoonlijke gegevens worden automatisch in het exportbestand opgenomen. Als er persoonlijke gegevens zijn gelogd, bevat een bestand twee niet-lege secties: "Activiteitenlogboek" en "Verkeerslogboek".

Exporteer persoonlijke gegevens GDPR WordPress

Welke gegevens worden geëxporteerd

Zodra een verzoek om persoonlijke gegevens te exporteren is toegevoegd en verwerkt door een websitebeheerder, vindt WP Cerber een WordPress-gebruiker met het e-mailadres dat in het verzoek is opgegeven. Als de gebruiker wordt gevonden, worden alle vermeldingen in het Cerber-logboek die betrekking hebben op de gebruiker opgenomen in het exportbestand. Als er geen WordPress-gebruiker is gekoppeld aan het e-mailadres in het verzoek, worden er geen gegevens opgenomen in het exportbestand.

Het type en de hoeveelheid gegevens die in het exportbestand moeten worden opgenomen, zijn afhankelijk van de instellingen van de plug-in. U moet ze configureren afhankelijk van onder welke wet (zoals GDPR in Europa of CCPA in Californië) persoonlijke gegevens op uw website worden verwerkt.

Merk ook op dat als het loggen van verzoeken is uitgeschakeld in de instellingen van de Verkeersinspecteur, er niets uit het logboek met verzoeken wordt opgenomen in een exportbestand. Evenals verzonden formuliervelden zijn niet inbegrepen als velden voor het opslaan van verzoeken is uitgeschakeld.

Het formaat van de gegevens

Het exportbestand wordt door WordPress gegenereerd en gecomprimeerd tot een ZIP-archief. Alle vermeldingen die door WP Cerber worden gegenereerd, hebben het JSON-formaat, dat universeel is en gemakkelijk kan worden gelezen en / of gedecodeerd. Deze indeling wordt gebruikt omdat de functie voor het exporteren van persoonlijke gegevens door WordPress wordt beperkt tot het gebruik van alleen platte tekst . Als u een exportbestand in de CSV-indeling nodig heeft, moet u in plaats daarvan de WP Cerber Export-functie gebruiken, lees hieronder meer.

Aanbevolen instellingen voor AVG

U moet alle instellingen inschakelen in het gedeelte Persoonlijke gegevens.

Probleemoplossen

Als u de volgende fout ziet wanneer u op Persoonlijke gegevens downloaden klikt op de beheerpagina Tools / Export Personal Data, laad de pagina dan opnieuw met de F5- toets op de pc of Command + R- toetsen op de Mac.

WordPress GDPR export user data

An error occurred while attempting to export personal data. Exporter index is out of range.

Een alternatieve manier om gebruikersgerelateerde gegevens te exporteren

Gebruikt de exportfunctie op het tabblad Activiteit en Live Traffic-pagina.

Welke softwareversies u nodig heeft

De hierboven beschreven tool is beschikbaar sinds WordPress 4.9.6 en WP Cerber 8.5.8

Verwerkt de WP Cerber-plug-in persoonlijke gegevens in een cloud?

De WP Cerber-plug-in verzendt of verwerkt geen persoonlijke gegevens in een cloud. We nemen uw privacy, de privacy van uw gebruikers en onze reputatie zeer serieus. We zijn er vast van overtuigd dat persoonlijke gegevens of gevoelige technische informatie niet kunnen worden verwerkt of opgeslagen op onze servers.


I'm a team lead in Cerber Tech. I'm a software & database architect, WordPress - PHP - SQL - JavaScript developer. I started coding in 1993 on IBM System/370 (yeah, that was amazing days) and today software engineering at Cerber Tech is how I make my living. I've taught to have high standards for myself as well as using them in developing software solutions.

View Comments
There are currently no comments.