Security Blog
Security Blog
Posted By Gregory

Persoonlijke gegevens uit logs exporteren


English version: Exporting personal data from logs


Afhankelijk van de configuratie tijdens de normale werking kan WP Cerber informatie verzamelen in de websitedatabase. Deze informatie kan worden beschouwd als persoonlijke gegevens in de zin van de toepasselijke privacywetgeving (zoals AVG ). Al die gegevens kunnen eenvoudig worden geëxporteerd op verzoek van een gebruiker of worden verwijderd vanuit het WordPress-dashboard, er zijn geen databasetools nodig.

Om een exportfunctie voor persoonlijke gegevens in WP Cerber te gaan gebruiken, moet u deze inschakelen in de plug-ininstellingen. Ga naar de beheerpagina Gebruikersbeleid en klik op het tabblad Globaal. Scroll naar het gedeelte Persoonlijke gegevens. Klik op Gegevensexport inschakelen en selecteer welk type gegevens uit de Cerber-logboeken u in de exportbestanden wilt opnemen. U moet deze instellingen configureren voordat u exportaanvragen verwerkt en exportbestanden aanmaakt. Houd er rekening mee dat deze exportbestanden kunnen worden gedownload door iedereen die over een downloadlink beschikt.

WordPress exporteert gegevens AVG

Met behulp van de WordPress Export Personal Data-tool

Zodra de export is ingeschakeld, kunt u de WordPress Export Personal Data-tool gebruiken die zich onder het menu Tools / Export Personal Data bevindt. Alle persoonlijke gegevens worden automatisch in het exportbestand opgenomen. Als er persoonlijke gegevens zijn geregistreerd, bevat een bestand twee niet-lege secties: "Activiteitenlog" en "Verkeerslog".

Exporteer persoonlijke gegevens AVG WordPress

Welke gegevens worden geëxporteerd

Zodra een verzoek om persoonlijke gegevens te exporteren is toegevoegd en verwerkt door een websitebeheerder, vindt WP Cerber een WordPress-gebruiker met het e-mailadres dat in het verzoek is opgegeven. Als de gebruiker wordt gevonden, worden alle vermeldingen in het Cerber-logboek die betrekking hebben op de gebruiker opgenomen in het exportbestand. Als er geen WordPress-gebruiker is gekoppeld aan het e-mailadres in de aanvraag, worden er geen gegevens opgenomen in het exportbestand.

Het type en de hoeveelheid gegevens die in het exportbestand moeten worden opgenomen, zijn afhankelijk van de instellingen van de plug-in. U moet ze configureren afhankelijk van onder welke wet (zoals GDPR in Europa of CCPA in Californië) persoonlijke gegevens op uw website worden verwerkt.

Houd er ook rekening mee dat als het loggen van verzoeken is uitgeschakeld in de Traffic Inspector-instellingen, er niets uit het verzoeklogboek wordt opgenomen in een exportbestand. Evenals ingediende formuliervelden worden niet opgenomen als het opslaan van aanvraagvelden is uitgeschakeld.

Het formaat van de gegevens

Het exportbestand wordt door WordPress gegenereerd en gecomprimeerd naar een ZIP-archief. Alle vermeldingen die door WP Cerber worden gegenereerd, hebben het JSON-formaat, dat universeel is en gemakkelijk kan worden gelezen en/of gedecodeerd. Dit formaat wordt gebruikt omdat de functie voor het exporteren van persoonlijke gegevens door WordPress beperkt is tot het gebruik van alleen platte tekst . Als u een exportbestand in CSV-formaat nodig heeft, moet u in plaats daarvan de WP Cerber Export-functie gebruiken. Lees hieronder meer.

Aanbevolen instellingen voor AVG

U moet alle instellingen in het gedeelte Persoonlijke gegevens inschakelen.

Probleemoplossen

Als u de volgende foutmelding ziet wanneer u op Persoonlijke gegevens downloaden klikt op de beheerpagina Extra / Persoonlijke gegevens exporteren, laadt u de pagina opnieuw met de F5- toets op de pc of de Command + R- toetsen op de Mac.

WordPress GDPR export user data

An error occurred while attempting to export personal data. Exporter index is out of range.

Een alternatieve manier om gebruikersgerelateerde gegevens te exporteren

Maakt gebruik van de exportfunctie op het tabblad Activiteit en de pagina Live verkeer.

Welke softwareversies u nodig heeft

De hierboven beschreven tool is beschikbaar sinds WordPress 4.9.6 en WP Cerber 8.5.8

Verwerkt de WP Cerber-plug-in persoonlijke gegevens in een cloud?

De WP Cerber-plug-in verzendt geen persoonlijke gegevens in een cloud en verwerkt deze ook niet. Wij nemen uw privacy, de privacy van uw gebruikers en onze reputatie zeer serieus. Wij zijn ervan overtuigd dat persoonlijke gegevens of gevoelige technische informatie niet op onze servers kunnen worden verwerkt of opgeslagen.


I'm a team lead in Cerber Tech. I'm a software & database architect, WordPress - PHP - SQL - JavaScript developer. I started coding in 1993 on IBM System/370 (yeah, that was amazing days) and today software engineering at Cerber Tech is how I make my living. I've taught to have high standards for myself as well as using them in developing software solutions.

View Comments
There are currently no comments.