Security Blog
Security Blog

Plugin-inspecteur

Een speciale WordPress-plug-in detecteert mogelijke beveiligings- en privacyproblemen in plug-ins die op uw website zijn geïnstalleerd


English version: Plugin Inspector


Wil je meer weten over plug-ins die je op je blog hebt geïnstalleerd?

De Plugin Inspector-plug- in is een gemakkelijke manier om plug-ins te controleren die op uw WordPress zijn geïnstalleerd en ervoor te zorgen dat plug-ins geen verouderde WordPress-functies gebruiken en sommige onveilige functies zoals eval, base64_decode, system, exec, enz. Sommige van die functies kunnen worden gebruikt om te laden kwaadaardige code (malware) van de externe bron rechtstreeks naar de site of WordPress-database.

Functies

  • Scant plug-ins op verouderde WordPress-functies
  • Scant plug-ins op onveilige functies zoals eval, base64_decode, system, exec, etc.
  • Controleert plug-ins om kwetsbaarheden te vinden die worden vermeld in de WPScan Vulnerability Database
  • Mooie broncodeviewer met markering

Met Plugin Inspector kunt u alle verouderde functies bekijken, compleet met pad, regelnummer, naam van de verouderde functie en de nieuwe aanbevolen functie om te gebruiken. De controles worden uitgevoerd via een eenvoudige admin-pagina en alle resultaten worden in één keer weergegeven. Dit is erg handig voor ontwikkelaars van plug-ins of voor iedereen die meer wil weten over geïnstalleerde plug-ins.

Alle code die de verouderde functies gebruikt, moet worden geconverteerd om de vervanging ervan te gebruiken, als deze bestaat. Omdat verouderde functies niet langer worden ondersteund en mogelijk worden verwijderd uit toekomstige versies van WordPress.

Plugin Inspector has found vulnerability

Plugin Inspector has found vulnerability

Download Plugin Inspector van WordPress.org

I'm a team lead in Cerber Tech. I'm a software & database architect, WordPress - PHP - SQL - JavaScript developer. I started coding in 1993 on IBM System/370 (yeah, that was amazing days) and today software engineering at Cerber Tech is how I make my living. I've taught to have high standards for myself as well as using them in developing software solutions.

View Comments
There are currently no comments.