Security Blog
Posted By Gregory

WP Cerber-softwarerepository


English version: WP Cerber Software Repository


We hebben onze eigen softwarerepository gelanceerd om onze klanten een ononderbroken software-updateproces te bieden.

Wat is het?

De WP Cerber-softwarerepository is onze speciale website waar we updates van onze plug-ins en add-ons publiceren, zodat onze klanten ze probleemloos kunnen bijwerken vanuit het WordPress-dashboard, automatisch of met handmatige goedkeuring.

Hoe werkt het

De repository wordt standaard ondersteund en ingeschakeld sinds WP Cerber versie 9.2. U kunt de plug-in handmatig bijwerken door op de link "Nu bijwerken" op de beheerpagina "Plug-ins" te klikken of automatisch, afhankelijk van de configuratie van uw website. Technisch gezien werkt het als een reserve voor de repository van wordpress.org; wat betekent dat als er een nieuwere versie van de plug-in beschikbaar is in de wordpress.org-repository, de plug-in van daaruit wordt geĆÆnstalleerd. Het gebruik van de repository kan worden uitgeschakeld in de hoofdinstellingen van WP Cerber.

Is het veilig?

De plugin-updates die we uploaden naar onze repository zijn dezelfde als die we uploaden naar de wordpress.org plugin-repository. Het is de software waar we trots op zijn en waarvoor we verantwoordelijk zijn. Alle bestanden bevinden zich op een speciale serverschijf met alleen-lezen toegang vanaf internet. Code- en scriptuitvoering is uitgeschakeld op deze schijf. We installeren geen software van derden op onze servers, behalve open source.

Waarom hebben we dat gedaan?

Net als andere plugin-ontwikkelaars hebben wij, geloof het of niet, geen controle over plugin-updates die we uploaden op wordpress.org. Op elk moment kan een plug-in een "persona non grata" worden omdat de interne repositoryregels van wordpress.org plotseling zijn veranderd en de ontwikkelaar de plug-incode moet herschrijven om aan nieuwe vereisten te voldoen. Als ze dat niet snel doen, wordt de plug-in tijdelijk gesloten. Wij zijn daarentegen van mening dat onze klanten onder alle omstandigheden software-updates moeten kunnen krijgen. Dit geldt vooral voor beveiligingsupdates. Dit is ons eerste doel.

Het volgende doel op onze roadmap is om continue implementatie van kleine software-updates en nieuwe add-ons te bieden. Met flexibele instellingen kunnen onze klanten onze software installeren en bijwerken volgens hun behoeften, planning en voorkeuren.


I'm a team lead in Cerber Tech. I'm a software & database architect, WordPress - PHP - SQL - JavaScript developer. I started coding in 1993 on IBM System/370 (yeah, that was amazing days) and today software engineering at Cerber Tech is how I make my living. I've taught to have high standards for myself as well as using them in developing software solutions.

View Comments
There are currently no comments.