Security Blog

WP Cerber-softwarerepository


English version: WP Cerber Software Repository


We hebben onze eigen softwarerepository gelanceerd als onderdeel van ons noodplan om een ononderbroken software-updateproces voor onze klanten te garanderen.

Wat is het?

De WP Cerber-softwarerepository is onze speciale website waar we updates voor onze plug-ins en add-ons publiceren, zodat onze klanten deze probleemloos vanuit het WordPress-dashboard kunnen updaten , automatisch of met handmatige goedkeuring .

Hoe het werkt

De repository wordt standaard ondersteund en ingeschakeld sinds WP Cerber versie 9.2. U kunt de plug-in handmatig bijwerken door op de link “Nu bijwerken” op de beheerderspagina “Plug-ins” te klikken, of automatisch, afhankelijk van de configuratie van uw website. Technisch gezien werkt het als een reserve voor de wordpress.org-repository; wat betekent dat als er een nieuwere versie van de plug-in beschikbaar is in de wordpress.org-repository, de plug-in daaruit wordt geïnstalleerd. Het gebruik van de repository kan worden uitgeschakeld in de hoofdinstellingen van WP Cerber.

Hoe automatische updates in te schakelen

Lees deze handleiding: Automatische updates voor WP Cerber inschakelen

Is het veilig?

De plug-inupdates die we naar onze repository uploaden, zijn dezelfde die we uploaden naar de plug-inrepository van wordpress.org. Het is de software waar we trots op zijn en waar we verantwoordelijkheid voor hebben. Alle bestanden bevinden zich op een speciale serverschijf met alleen-lezen toegang vanaf internet. Uitvoering van code en scripts is uitgeschakeld op deze schijf. Wij installeren geen andere software van derden dan open source op onze servers.

De enige officiële WP Cerber-repository-URL is: https://downloads.wpcerber.com

Waarom deden we dat?

Net als andere plug-inontwikkelaars hebben wij, geloof het of niet, geen controle over plug-inupdates die we uploaden op wordpress.org. Op elk moment kan een plug-in een ‘persona non grata’ worden omdat de interne regels voor de repository van wordpress.org plotseling zijn veranderd en de ontwikkelaar de plug-incode moet herschrijven om aan nieuwe vereisten te voldoen. Als ze dat niet snel doen, wordt de plug-in tijdelijk gesloten. Wij zijn daarentegen van mening dat onze klanten onder alle omstandigheden software-updates moeten kunnen krijgen. Dit geldt vooral voor beveiligingsupdates. Dit is ons eerste doel.

Het volgende doel op onze roadmap is het bieden van continue implementatie van kleine software-updates en nieuwe add-ons. Dankzij flexibele instellingen kunnen onze klanten onze software installeren en updaten volgens hun behoeften, planning en voorkeuren.


I'm a team lead in Cerber Tech. I'm a software & database architect, WordPress - PHP - SQL - JavaScript developer. I started coding in 1993 on IBM System/370 (yeah, that was amazing days) and today software engineering at Cerber Tech is how I make my living. I've taught to have high standards for myself as well as using them in developing software solutions.

View Comments
There are currently no comments.