Security Blog

WP Cerber-softwarerepository


English version: WP Cerber software repository


We hebben onze eigen softwarerepository gelanceerd om onze klanten een ononderbroken software-updateproces te bieden.

Wat is het?

De WP Cerber-softwarerepository is onze speciale website waar we updates voor onze plug-ins en add-ons publiceren, zodat onze klanten ze probleemloos kunnen bijwerken vanuit het WordPress-dashboard, automatisch of met een handmatige goedkeuring.

Hoe werkt het

De repository wordt standaard ondersteund en ingeschakeld sinds WP Cerber versie 9.2. U kunt de plug-in handmatig bijwerken door op de link "Nu bijwerken" op de beheerderspagina van "Plugins" te klikken of automatisch, afhankelijk van de configuratie van uw website. Technisch gezien werkt het als een fallback voor de wordpress.org-repository; wat betekent dat als een nieuwere versie van de plug-in beschikbaar is in de wordpress.org-repository, de plug-in ervan wordt geĆÆnstalleerd. Het gebruik van de repository kan worden uitgeschakeld in de hoofdinstellingen van WP Cerber.

Is het veilig?

De plugin-updates die we uploaden naar onze repository zijn dezelfde die we uploaden naar de wordpress.org plugin-repository. Het is de software waar we trots op zijn en waar we verantwoordelijkheid voor hebben. Alle bestanden bevinden zich op een speciale serverschijf met alleen-lezen toegang vanaf internet. Code- en scriptuitvoering is uitgeschakeld op deze schijf. We installeren geen andere software van derden op onze servers dan open source.

Waarom deden we dat?

Net als andere plug-in-ontwikkelaars hebben we, geloof het of niet, geen controle over plug-in-updates die we uploaden op wordpress.org. Op elk willekeurig moment kan een plug-in een "persona non grata" worden omdat de interne repositoryregels van wordpress.org plotseling zijn gewijzigd en de ontwikkelaar de plug-incode moet herschrijven om aan nieuwe vereisten te voldoen. Als ze dat niet snel doen, wordt de plug-in tijdelijk gesloten. Wij daarentegen zijn van mening dat onze klanten onder alle omstandigheden de mogelijkheid moeten hebben om software-updates te krijgen. Dit geldt vooral voor beveiligingsupdates. Dit is ons eerste doel.

Het volgende doel op onze roadmap is om continue implementatie van kleine software-updates en nieuwe add-ons te bieden. Met flexibele instellingen kunnen onze klanten onze software installeren en bijwerken volgens hun behoeften, planning en voorkeuren.


I'm a team lead in Cerber Tech. I'm a software & database architect, WordPress - PHP - SQL - JavaScript developer. I started coding in 1993 on IBM System/370 (yeah, that was amazing days) and today software engineering at Cerber Tech is how I make my living. I've taught to have high standards for myself as well as using them in developing software solutions.

View Comments
There are currently no comments.