WordPress Security How To

Malware verwijderen zonder betaling van een dime


English version: Removing malware without paying a dime


Als je merkt dat je website geïnfecteerd is met malware, heb je veel opties om deze te verwijderen. De meeste worden betaald, maar een ervan is gratis. Het is gratis als u bereid bent om het zelf te doen volgens deze gids.

Het is belangrijk op te merken dat deze aanpak u zal helpen bij het verwijderen van vele soorten WordPress-malware, maar kan mislukken in geval van een complexe infectie of als er malware aanwezig is in de HTML-inhoud van uw website. Sommige malware kan alleen worden verwijderd door een cybersecurity-export. Op basis van onze statistieken kan ongeveer 50% van de moderne malware handmatig worden verwijderd zonder kennis van zaken. Dit betekent dat het het proberen waard is.

De aanpak wordt aangeboden zonder enige vorm van garantie, expliciet of impliciet. Gebruik op eigen risico.

Hoe malware handmatig te verwijderen

  1. Installeer (herstel) WordPress-bestanden opnieuw.
  2. Verwijder alle inactieve plug-ins en thema's.
  3. Installeer alle commerciële plug-ins en thema's opnieuw door vers gedownloade versies uit te pakken van de websites van de leverancier waarop u ze hebt gekocht. Deactiveer geen plug-ins of thema's en verwijder geen bestaande bestanden. U moet een archief uitpakken met een plug-in of thema en bestaande bestanden overschrijven met FTP of een bestandsbeheerder in uw hostingcontrolepaneel.
  4. Installeer alle gratis plug-ins en thema's opnieuw door vers gedownloade versies uit de wordpress.org-repository uit te pakken. Deactiveer geen plug-ins of thema's en verwijder geen bestaande bestanden. U moet een archief uitpakken met een plug-in of thema en bestaande bestanden overschrijven met FTP of een bestandsbeheerder in uw hostingcontrolepaneel.
  5. Installeer de gratis versie van de WP Cerber-plug-in van wordpress.org
  6. Voer de integriteitscontrole en malwarescanner uit. Zodra de scan is voltooid, verwijdert u alle onbeheerde bestanden in de resultaten van de scan.
  7. Overweeg om alle ongeldige plug-ins en thema's (GPL-versies van commerciële software) te verwijderen, aangezien in veel gevallen hun code is gewijzigd en malware bevat.

I'm a team lead in Cerber Tech. I'm a software & database architect, WordPress - PHP - SQL - JavaScript developer. I started coding in 1993 on IBM System/370 (yeah, that was amazing days) and today software engineering at Cerber Tech is how I make my living. I've taught to have high standards for myself as well as using them in developing software solutions.

View Comments
There are currently no comments.