WordPress Security How To

Malware verwijderen zonder een cent te betalen


English version: Removing malware without paying a dime


Als je hebt vastgesteld dat je website is geïnfecteerd met malware, heb je veel opties om deze te verwijderen. De meeste zijn betaald, maar een ervan is gratis. Het is gratis als je bereid bent het zelf te doen door deze gids te volgen.

Het is belangrijk op te merken dat deze aanpak je zal helpen om veel soorten WordPress-malware te verwijderen, maar dat het kan mislukken in geval van een complexe infectie of als er malware aanwezig is in de HTML-inhoud van je website. Sommige malware kan alleen worden verwijderd door een cyberbeveiligingsexport. Op basis van onze statistieken kan ongeveer 50% van de moderne malware handmatig worden verwijderd zonder deskundige kennis. Dit betekent dat het het proberen waard is.

De aanpak wordt geleverd zonder enige vorm van garantie, expliciet of impliciet. Gebruik op eigen risico.

Malware handmatig verwijderen

  1. Wijzig wachtwoorden voor alle beheerdersaccounts op de website
  2. Installeer (herstel) WordPress-bestanden opnieuw.
  3. Verwijder alle inactieve plug-ins en thema's.
  4. Installeer alle commerciële plug-ins en thema's opnieuw door vers gedownloade versies uit te pakken van de leverancierswebsites waarop u ze hebt gekocht. Deactiveer geen plug-ins of thema's en verwijder geen bestaande bestanden. U moet een archief uitpakken met een plug-in of thema en bestaande bestanden overschrijven met behulp van FTP of een bestandsbeheerder in uw hostingconfiguratiescherm.
  5. Installeer alle gratis plug-ins en thema's opnieuw door vers gedownloade versies uit de wordpress.org-repository uit te pakken. Deactiveer geen plug-ins of thema's en verwijder geen bestaande bestanden. U moet een archief uitpakken met een plug-in of thema en bestaande bestanden overschrijven met behulp van FTP of een bestandsbeheerder in uw hostingconfiguratiescherm.
  6. Installeer de gratis versie van de WP Cerber-plug-in van wordpress.org
  7. Voer de integriteitscontrole en malwarescanner uit. Zodra de scan is voltooid, verwijdert u alle onbeheerde bestanden in de resultaten van de scan.
  8. Verwijder alle "nulled" plug-ins en thema's (GPL-versies van commerciële software), aangezien hun code in veel gevallen is gewijzigd en malware bevat.

Lees meer: Wat te doen als je WordPress-site is gehackt.


I'm a team lead in Cerber Tech. I'm a software & database architect, WordPress - PHP - SQL - JavaScript developer. I started coding in 1993 on IBM System/370 (yeah, that was amazing days) and today software engineering at Cerber Tech is how I make my living. I've taught to have high standards for myself as well as using them in developing software solutions.

View Comments
There are currently no comments.