WordPress Security How To

Malware verwijderen zonder een cent te betalen


English version: Removing malware without paying a dime


Als u merkt dat uw website is geïnfecteerd met malware, heeft u veel mogelijkheden om deze te verwijderen. De meeste zijn betaald, maar één ervan is gratis. Het is gratis als u bereid bent het zelf te doen volgens deze handleiding.

Het is belangrijk op te merken dat deze aanpak u zal helpen bij het verwijderen van veel soorten WordPress-malware, maar mogelijk mislukt in geval van een complexe infectie of als malware zich in de HTML-inhoud van uw website bevindt. Sommige malware kan alleen worden verwijderd door een cyberbeveiligingsexport. Op basis van onze statistieken kan ongeveer 50% van de moderne malware handmatig worden verwijderd zonder deskundige kennis. Dit betekent dat het de moeite waard is om te proberen.

De aanpak wordt aangeboden zonder enige vorm van garantie, expliciet of impliciet. Gebruik op eigen risico.

Hoe u malware handmatig kunt verwijderen

  1. Wijzig wachtwoorden voor alle beheerdersaccounts op de website
  2. Installeer (herstel) WordPress-bestanden opnieuw.
  3. Verwijder alle inactieve plug-ins en thema's.
  4. Installeer alle commerciële plug-ins en thema's opnieuw door nieuw gedownloade versies uit te pakken van de websites van de leveranciers waarop u ze hebt gekocht. Deactiveer geen plug-ins of thema's en verwijder geen bestaande bestanden. U moet een archief uitpakken met een plug-in of thema en bestaande bestanden overschrijven met behulp van FTP of bestandsbeheer in uw hostingcontrolepaneel.
  5. Installeer alle gratis plug-ins en thema's opnieuw door nieuw gedownloade versies uit de wordpress.org-repository uit te pakken. Deactiveer geen plug-ins of thema's en verwijder geen bestaande bestanden. U moet een archief uitpakken met een plug-in of thema en bestaande bestanden overschrijven met behulp van FTP of bestandsbeheer in uw hostingcontrolepaneel.
  6. Installeer de gratis versie van de WP Cerber-plug-in van wordpress.org
  7. Voer de integriteitscontrole en malwarescanner uit. Zodra de scan is voltooid, verwijdert u alle onbeheerde bestanden in de resultaten van de scan.
  8. Verwijder alle "nulled" plug-ins en thema's (GPL-versies van commerciële software), aangezien hun code in veel gevallen is gewijzigd en malware bevat.

Lees meer: Wat u moet doen als uw WordPress-site is gehackt.


I'm a team lead in Cerber Tech. I'm a software & database architect, WordPress - PHP - SQL - JavaScript developer. I started coding in 1993 on IBM System/370 (yeah, that was amazing days) and today software engineering at Cerber Tech is how I make my living. I've taught to have high standards for myself as well as using them in developing software solutions.

View Comments
There are currently no comments.