Help
Posted By Gregory

Problemen met inloggen oplossen met WP Cerber


English version: Troubleshooting login issues with WP Cerber


Hoewel WP Cerber gebruikersautorisaties soepel afhandelt, kunt u (of uw klant) soms in een situatie komen waarin WP Cerber alle pogingen om in te loggen zonder duidelijke reden weigert en u niet in het dashboard van de website kunt komen. Meestal gebeurt dit wanneer u probeert in te loggen vanaf een ander apparaat of een andere browser. Volg de stappen die in dit artikel worden beschreven om terug te gaan naar het dashboard van uw website.

Teruggaan naar het WordPress-dashboard

Als WP Cerber uw pogingen om in te loggen blokkeert en u niet in uw WordPress-dashboard kunt komen, moet u inloggen met een andere internetverbinding. Gebruik bijvoorbeeld een mobiel apparaat in plaats van een vaste (glasvezel) verbinding en vice versa. U kunt ook een andere internetprovider gebruiken. Als alternatief kunt u uw internetverbinding thuis gebruiken in plaats van een kantoorverbinding. Het doel is om een ander IP-adres te gebruiken. Als deze aanpak niet werkt, bladert u naar het laatste gedeelte van het artikel.

Nadat u bent ingelogd, controleert u het activiteitenlogboek. In dit artikel beschrijven we twee opties.

Alle inlogproblemen bekijken

Ga naar het activiteitenlogboek en klik op de knop 'Aanmeldingsproblemen' in de knoppenbalk boven het logboek. WP Cerber toont u recente mislukte en geweigerde pogingen om in te loggen. Inspecteer nu de informatie in de kolom "Gebeurtenis".

U kunt 'Aanmelden mislukt' zien als er ongeldige inloggegevens zijn gebruikt. In de meeste gevallen betekent dit een onjuist wachtwoord. WP Cerber is hier niet bij betrokken omdat het geen gebruikers autoriseert. Gebruikers zijn geautoriseerd door WordPress. In sommige gevallen worden gebruikers geautoriseerd door een plug-in via een service van derden, bijvoorbeeld een sociaal netwerk.

Als u de gebeurtenis "Poging tot inloggen geweigerd" ziet, betekent dit dat WP Cerber de poging om in te loggen heeft geweigerd vanwege enkele overtredingen. Zie het label naast "Poging tot inloggen geweigerd" om de reden te begrijpen. U ziet bijvoorbeeld "IP-adres is vergrendeld". Dit betekent dat op dat moment het IP-adres waarmee werd ingelogd door WP Cerber werd geblokkeerd. Klik op het IP-adres in de rij voor meer informatie. U ziet alle gebeurtenissen met betrekking tot het IP-adres. Om alle inlogactiviteiten van de gebruiker te bekijken, klikt u op de gebruikersnaam in de kolom "Gebruikersnaam".

Inlogproblemen met een specifiek gebruikersaccount controleren

Om te begrijpen waarom een gebruiker problemen heeft met inloggen, gaat u naar het activiteitenlogboek, typt u de gebruikersnaam (ook inloggen en e-mail werken) in het veld "Filteren op geregistreerde gebruiker" om de gebruiker te vinden. Selecteer de gebruiker in de vervolgkeuzelijst en klik op de knop "Filter". WP Cerber toont u een gebruikerspaneel en geregistreerde gebruikersactiviteit.

Aan de rechterkant van het gebruikerspaneel wordt een snel overzicht van de gebruikersactiviteit weergegeven. Het bevat klikbare labels van gebruikersgebeurtenissen. Om de lijst te krijgen van alle geweigerde door WP Cerber pogingen om in te loggen, klikt u op "Poging tot inloggen geweigerd". Als er geen dergelijk label op het paneel staat, heeft WP Cerber de gebruiker helemaal niet geblokkeerd.

Voor elke "Poging tot inloggen geweigerd" toont WP Cerber een label met de reden ervoor. U ziet bijvoorbeeld "IP-adres is vergrendeld". Dit betekent dat op dat moment het IP-adres waarmee werd ingelogd door WP Cerber werd geblokkeerd. Als het IP-adres nog steeds is vergrendeld, wordt het gemarkeerd met een rood vierkant pictogram in de meest linkse kolom van het logboek. U kunt het IP-adres deblokkeren op het tabblad Vergrendelingen.

Als u op het label "Aanmelden mislukt" klikt, ziet u alle pogingen van de gebruiker om in te loggen met een onjuist wachtwoord. Houd er rekening mee dat na het opgegeven aantal toegestane pogingen in de inlogbeveiligingsinstellingen, het IP-adres van de gebruiker wordt geblokkeerd. Momenteel vergrendelde IP-adressen zijn gemarkeerd met de rode vierkante pictogrammen in de meest linkse kolom van het logboek. Als het huidige IP-adres van de gebruiker een dergelijk pictogram in het logboek heeft, mag de gebruiker niet inloggen. U kunt het IP-adres deblokkeren op het tabblad "Lockouts".

U kunt nog steeds niet inloggen

In het ergste geval krijg je de verboden pagina "Het spijt ons dat je niet verder mag". Als u het krijgt na een poging om in te loggen, duidt dit op een ernstig probleem met incompatibiliteit of verkeerde configuratie. Dat kan gebeuren als er een inlogformulier van een derde partij in gebruik is. Bijvoorbeeld een inlogformulier gegenereerd door een plug-in of een inlogformulier als widget gegenereerd door een pagebuilder (websitebuilder). In een dergelijke situatie moet u de standaard WordPress-inlogpagina gebruiken, namelijk /wp-login.php of de aangepaste inlog-URL die is opgegeven in de WP Cerber-instellingen. Als geen van hen u laat inloggen, kunt u als laatste redmiddel de map met plug-ins, die wp-cerber is, verwijderen, zoals gewoonlijk inloggen en WP Cerber opnieuw installeren. WP Cerber-configuratie en uw instellingen worden niet beïnvloed. Nadat u WP Cerber opnieuw hebt geïnstalleerd, schakelt u "Bescherm alle formulieren op de website met botdetectie-engine" uit in de antispaminstellingen en/of Aangepaste inlog-URL in de hoofdinstellingen. Een van hen kan het probleem veroorzaken.


I'm a team lead in Cerber Tech. I'm a software & database architect, WordPress - PHP - SQL - JavaScript developer. I started coding in 1993 on IBM System/370 (yeah, that was amazing days) and today software engineering at Cerber Tech is how I make my living. I've taught to have high standards for myself as well as using them in developing software solutions.

View Comments
There are currently no comments.