Help
Posted By Gregory

Inlogproblemen oplossen met WP Cerber


English version: Troubleshooting login issues with WP Cerber


Hoewel WP Cerber gebruikersautorisaties soepel afhandelt, kan het voorkomen dat u (of uw klant) in een situatie terechtkomt waarin WP Cerber zonder duidelijke reden alle pogingen om in te loggen weigert en u niet in het dashboard van de website kunt komen. Meestal gebeurt dit wanneer u probeert in te loggen vanaf een ander apparaat of een andere browser. Volg de stappen die in dit artikel worden beschreven om weer toegang te krijgen tot uw websitedashboard.

Teruggaan naar het WordPress-dashboard

Als WP Cerber uw aanmeldingspogingen blokkeert en u niet in uw WordPress-dashboard kunt komen, moet u inloggen via een andere internetverbinding. Gebruik bijvoorbeeld een mobiel apparaat in plaats van een vaste (glasvezel)verbinding en andersom. U kunt ook een andere internetprovider gebruiken. Als alternatief kunt u uw internetverbinding thuis gebruiken in plaats van die op kantoor. Het doel is het gebruik van een ander IP-adres. Als deze aanpak niet werkt, scroll dan naar het laatste gedeelte van het artikel.

Nadat u bent ingelogd, controleert u het activiteitenlogboek. In dit artikel beschrijven we twee opties.

Alle inlogproblemen bekijken

Ga naar het activiteitenlogboek en klik op de knop 'Inlogproblemen' in de knoppenbalk boven het logboek. WP Cerber toont u recente mislukte en geweigerde pogingen om in te loggen. Controleer nu de informatie in de kolom "Gebeurtenis".

U kunt 'Inloggen mislukt' zien als er ongeldige inloggegevens zijn gebruikt. In de meeste gevallen betekent dit een onjuist wachtwoord. WP Cerber is hier niet bij betrokken omdat het geen gebruikers autoriseert. Gebruikers zijn geautoriseerd door WordPress. In sommige gevallen worden gebruikers geautoriseerd door een plug-in via een dienst van derden, bijvoorbeeld een sociaal netwerk.

Als u de gebeurtenis ‘Poging tot inloggen geweigerd’ ziet, betekent dit dat WP Cerber de inlogpoging heeft geweigerd vanwege een aantal overtredingen. Om de reden te begrijpen, zie het label naast “Poging tot inloggen geweigerd”. U ziet bijvoorbeeld “IP-adres is vergrendeld”. Dit betekent dat op dat moment het IP-adres waarmee werd ingelogd, werd geblokkeerd door WP Cerber. Voor meer details klikt u op het IP-adres in de rij. U ziet alle gebeurtenissen gerelateerd aan het IP-adres. Om alle inlogactiviteiten van de gebruiker te bekijken, klikt u op de gebruikersnaam in de kolom “Gebruikersnaam”.

Inlogproblemen met een specifiek gebruikersaccount controleren

Om te begrijpen waarom een gebruiker problemen heeft met inloggen, gaat u naar het activiteitenlogboek en typt u de gebruikersnaam (inloggen en e-mail werken ook) in het veld 'Filteren op geregistreerde gebruiker' om de gebruiker te vinden. Selecteer de gebruiker uit de vervolgkeuzelijst en klik op de knop “Filter”. WP Cerber toont u een gebruikerspaneel en geregistreerde gebruikersactiviteit.

Aan de rechterkant van het gebruikerspaneel wordt een snel overzicht van de gebruikersactiviteit weergegeven. Het bevat klikbare labels van gebruikersgebeurtenissen. Om een lijst te krijgen van alle geweigerde pogingen van WP Cerber om in te loggen, klikt u op “Poging tot inloggen geweigerd”. Als een dergelijk label niet op het paneel staat, heeft WP Cerber de gebruiker helemaal niet geblokkeerd.

Voor elke gebeurtenis “Poging tot inloggen geweigerd” toont WP Cerber een label dat u de reden daarvoor vertelt. U ziet bijvoorbeeld “IP-adres is vergrendeld”. Dit betekent dat op dat moment het IP-adres waarmee werd ingelogd, werd geblokkeerd door WP Cerber. Als het IP-adres nog steeds is geblokkeerd, wordt dit gemarkeerd met een rood vierkant pictogram in de meest linkse kolom van het logbestand. U kunt het IP-adres deblokkeren op het tabblad Uitsluitingen.

Als u op het label ‘Inloggen mislukt’ klikt, ziet u alle gebruikerspogingen om in te loggen met een onjuist wachtwoord. Houd er rekening mee dat na het opgegeven aantal toegestane pogingen in de beveiligingsinstellingen voor inloggen, het IP-adres van de gebruiker wordt geblokkeerd. Momenteel geblokkeerde IP-adressen zijn gemarkeerd met de rode vierkante pictogrammen in de meest linkse kolom van het logboek. Als het huidige IP-adres van de gebruiker een dergelijk pictogram in het logbestand heeft, mag de gebruiker niet inloggen. U kunt het IP-adres deblokkeren op het tabblad “Uitsluitingen”.

U kunt nog steeds niet inloggen

In het ergste geval kunt u de verboden pagina 'Het spijt ons dat u niet verder kunt gaan' krijgen. Als u deze ontvangt na een poging om in te loggen, duidt dit op een ernstig probleem met incompatibiliteit of een verkeerde configuratie. Dat kan gebeuren als er een inlogformulier van derden wordt gebruikt. Bijvoorbeeld een inlogformulier gegenereerd door een plugin of een inlogformulier als widget gegenereerd door een pagebuilder (websitebouwer). In een dergelijke situatie moet u de standaard WordPress-inlogpagina gebruiken, namelijk /wp-login.php of de aangepaste inlog-URL die is opgegeven in de WP Cerber-instellingen. Als u bij geen van deze apps kunt inloggen, kunt u als laatste redmiddel de plug-inmap, die wp-cerber is, verwijderen, zoals gewoonlijk inloggen en WP Cerber opnieuw installeren. De WP Cerber-configuratie en uw instellingen worden niet beïnvloed. Nadat u WP Cerber opnieuw hebt geïnstalleerd, schakelt u “Bescherm alle formulieren op de website met botdetectie-engine” uit in de antispaminstellingen en/of Aangepaste inlog-URL in de Hoofdinstellingen. Een van hen kan het probleem veroorzaken.


I'm a team lead in Cerber Tech. I'm a software & database architect, WordPress - PHP - SQL - JavaScript developer. I started coding in 1993 on IBM System/370 (yeah, that was amazing days) and today software engineering at Cerber Tech is how I make my living. I've taught to have high standards for myself as well as using them in developing software solutions.

View Comments
There are currently no comments.