Help
Posted By Gregory

Problemen met inloggen oplossen met WP Cerber


English version: Troubleshooting login issues with WP Cerber


Hoewel WP Cerber de gebruikersautorisaties soepel afhandelt, kan het gebeuren dat u (of uw klant) soms in een situatie terechtkomt waarin WP Cerber alle pogingen om in te loggen zonder duidelijke reden weigert en u niet in het dashboard van de website kunt komen. Meestal gebeurt dit wanneer u probeert in te loggen vanaf een ander apparaat of een andere browser. Volg de stappen die in dit artikel worden beschreven om terug te keren naar het dashboard van uw website.

Terug naar het WordPress-dashboard

Als WP Cerber uw pogingen om in te loggen blokkeert en u niet in uw WordPress-dashboard kunt komen, moet u inloggen met een andere internetverbinding. Gebruik bijvoorbeeld een mobiel apparaat in plaats van een vaste (glasvezel)verbinding en vice versa. U kunt ook een andere internetprovider gebruiken. U kunt ook uw internetverbinding thuis gebruiken in plaats van een internetverbinding op kantoor. Het doel is om een ander IP-adres te gebruiken. Als deze aanpak niet werkt, bladert u naar het laatste gedeelte van het artikel.

Nadat u bent ingelogd, controleert u het activiteitenlogboek. In dit artikel beschrijven we twee opties.

Bekijk alle inlogproblemen

Ga naar het activiteitenlogboek en klik op de knop "Inlogproblemen" in de knoppenbalk boven het logboek. WP Cerber toont u recente mislukte en geweigerde pogingen om in te loggen. Inspecteer nu de informatie in de kolom "Gebeurtenis".

U kunt "Inloggen mislukt" zien als er ongeldige inloggegevens zijn gebruikt. In de meeste gevallen betekent dit een onjuist wachtwoord. WP Cerber is hier niet bij betrokken omdat het geen gebruikers autoriseert. Gebruikers zijn geautoriseerd door WordPress. In sommige gevallen worden gebruikers geautoriseerd door een plug-in via een service van derden, bijvoorbeeld een sociaal netwerk.

Als u de gebeurtenis "Poging tot inloggen geweigerd" ziet, betekent dit dat WP Cerber de poging tot inloggen heeft geweigerd vanwege een aantal overtredingen. Zie het label naast "Poging tot inloggen geweigerd" om de reden te begrijpen. U ziet bijvoorbeeld "IP-adres is vergrendeld". Dit betekent dat op dat moment het IP-adres dat werd gebruikt om in te loggen, werd geblokkeerd door WP Cerber. Voor meer details klikt u op het IP-adres in de rij. U ziet alle gebeurtenissen met betrekking tot het IP-adres. Om alle inlogactiviteiten van de gebruiker te bekijken, klikt u op de gebruikersnaam in de kolom "Gebruikersnaam".

Inlogproblemen controleren met een specifiek gebruikersaccount

Om te begrijpen waarom een gebruiker problemen heeft met inloggen, gaat u naar het activiteitenlogboek, typt u de gebruikersnaam (login en e-mail werken ook) in het veld "Filteren op geregistreerde gebruiker" om de gebruiker te vinden. Selecteer de gebruiker in de vervolgkeuzelijst en klik op de knop "Filter". WP Cerber toont u een gebruikerspaneel en gelogde gebruikersactiviteit.

Aan de rechterkant van het gebruikerspaneel wordt een snel overzicht van de gebruikersactiviteit weergegeven. Het bevat aanklikbare labels van gebruikersgebeurtenissen. Om de lijst te krijgen van alle geweigerde pogingen van WP Cerber om in te loggen, klikt u op "Poging om in te loggen geweigerd". Als er geen label op het paneel staat, heeft WP Cerber de gebruiker helemaal niet geblokkeerd.

Voor elke "Poging tot inloggen geweigerd"-gebeurtenis toont WP Cerber een label met de reden ervoor. U ziet bijvoorbeeld "IP-adres is vergrendeld". Dit betekent dat op dat moment het IP-adres dat werd gebruikt om in te loggen, werd geblokkeerd door WP Cerber. Als het IP-adres nog steeds geblokkeerd is, wordt het gemarkeerd met een rood vierkantje in de meest linkse kolom van het logboek. U kunt het IP-adres deblokkeren op het tabblad Vergrendelingen.

Als u op het label "Inloggen mislukt" klikt, ziet u alle pogingen van de gebruiker om in te loggen met een onjuist wachtwoord. Houd er rekening mee dat na het opgegeven aantal toegestane pogingen in de beveiligingsinstellingen voor inloggen, het IP-adres van de gebruiker wordt geblokkeerd. IP-adressen die momenteel zijn vergrendeld, zijn gemarkeerd met de rode vierkante pictogrammen in de meest linkse kolom van het logboek. Als het huidige IP-adres van de gebruiker zo'n pictogram in het logboek heeft, mag de gebruiker niet inloggen. U kunt het IP-adres deblokkeren op het tabblad "Vergrendelingen".

U kunt nog steeds niet inloggen

In het ergste geval krijg je de verboden pagina "Het spijt ons dat je niet verder mag gaan". Als u het krijgt na een poging om in te loggen, duidt dit op een ernstig probleem met incompatibiliteit of verkeerde configuratie. Dat kan gebeuren als er een inlogformulier van derden in gebruik is. Bijvoorbeeld een inlogformulier gegenereerd door een plugin of een inlogformulier als widget gegenereerd door een pagebuilder (websitebuilder). In een dergelijke situatie moet u de standaard WordPress-inlogpagina gebruiken, namelijk /wp-login.php of de aangepaste inlog-URL die is opgegeven in de WP Cerber-instellingen. Als geen van hen u laat inloggen, kunt u, als laatste redmiddel, de plugin-map verwijderen, die wp-cerber is, inloggen zoals gewoonlijk en WP Cerber opnieuw installeren. WP Cerber-configuratie en uw instellingen worden niet beïnvloed. Nadat u WP Cerber opnieuw hebt geïnstalleerd, schakelt u "Bescherm alle formulieren op de website met botdetectie-engine" uit in de anti-spaminstellingen en/of aangepaste inlog-URL in de hoofdinstellingen. Een van hen kan het probleem veroorzaken.


I'm a team lead in Cerber Tech. I'm a software & database architect, WordPress - PHP - SQL - JavaScript developer. I started coding in 1993 on IBM System/370 (yeah, that was amazing days) and today software engineering at Cerber Tech is how I make my living. I've taught to have high standards for myself as well as using them in developing software solutions.

View Comments
There are currently no comments.